Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. 

En dags kurs for pårørende

Vi tilbyr kurs for pårørende på hvert opphold. Kurset er for voksne pårørende som har en person med MS på opphold ved senteret. Kurset er i regi av MS-Senterets avtale med Helse SørØst, har medisinsk fokus, og er nødvendig for den videre oppfølging av pasienten. Kurs for pårørende er hjemlet i lovverket, se her for lovtekst og dekning. Du finner også informasjon om rettigheter på HelseNorge sine sider.

Nære pårørende kan få dekket reise til og fra kurset av Pasientreiser. Med nære pårørende menes ektefelle, samboer, barn, barnebarn, foreldre, besteforeldre, svigerbarn, svigerforeldre og søsken, samt personer som tilhører samme husstand. Det er viktig å kontakte Pasientreiser før kurset, hvis reise ønskes økonomisk godtgjort.

Planlegte kurs første halvår 2024: 08 og 29 januar, 19 februar, 08 mars, 05 april, 26 april, 10 og 31 mai, 14 juni og 05 juli. Planlagte kurs andre halvår: 16 august, 06 og 27 september, 18 oktober, 01 og 22 november, 13 desember.

Det tas forbehold om endring i program, datoer og gjennomføring.

Har du spørsmål om kurs eller det å være pårørende, send en mail til info@mssenteret.no.

/share/mime/48/pdf.png Program 2024
(mal-program-endags-parorende-2024.pdf, 83kB)

Nyttig informasjon til pårørende

Regjeringen jobber med et verktøy som skal gjøre det enklere å være pårørende, les her.
 
Vi vil gjerne anbefale MS Podden. En episode handler om pårørende, og vår egen Anne Kristin Posti har bidratt med gode råd og tips. Trykk her for å høre. Episoden ble annonsert i Dagbladet lørdag 26 juni 2020, trykk her for å lese.
 

I dokumentet "Nyttige nettsider" finner du en samling nettsider, artikler, filmer mm, som kan være nyttig for deg som pårørende. Videre finner du flere brosjyrer om og med MS her.

/share/mime/48/msword.png Nyttige nettsider
(nyttige-nettsider.docx, 25kB)

Personvernerklæring MSSH

MS-Senteret Hakadal

Blomsterbakken 33
1487 Hakadal

Telefon: 67062900

Utviklet av Imaker as