Hva er en ergoterapeut?

Ergoterapeuter er autorisert helsepersonell med treårig bachelorutdannelse. De jobber for å finne løsninger når det blir et gap mellom helsa og hverdagens krav. Gjennom kartlegging av daglige aktiviteter, fritid og omgivelser, kan ergoterapeuten bidra til å fremme aktivitet og deltakelse innen de aktiviteter som den enkelte pasient finner meningsfylt. Ergoterapeuten jobber for å finne løsninger som gjør at man kan leve et aktivt liv og delta i samfunnet.

Hva kan du få hjelp til av en ergoterapeut under oppholdet ved senteret?

Du kan få hjelp til å finne gode strategier for å utføre og mestre dagliglivets aktiviteter som er viktige for deg. I tillegg til individuell oppfølging, er vi også gruppeledere i gruppetilbudene Energigruppe og Kognitiv gruppe.

Ergoterapeuten kan gi råd og veiledning om energiøkonomiserende tiltak og strategier for å organisere hverdagens gjøremål. Ergoterapeuten gir råd og veiledning om muligheter for tilpasning og tilrettelegging i arbeidslivet.

Ergoterapeuten samarbeider ofte med ergoterapeuter i kommunehelsetjenesten, da det kan være behov for oppfølging på hjemstedet.

 

Personvernerklæring MSSH

MS-Senteret Hakadal

Blomsterbakken 33
1487 Hakadal

Telefon: 67062900

Utviklet av Imaker as