Fritidstilbud

MS-Senteret ønsker gjennom et fritidstilbud å legge til rette for et hyggelig miljø med ulike aktiviteter på kveldstid. For noen kan kveldene være den tiden man ønsker å hvile, for andre gir det rom for å utforske nærområdet eller prøve seg på ulike aktiviteter.  Senteret tilrettelegger med personale på ulike aktiviteter, men oppfordrer også til eget initiativ.

 Aktiviteter som tilbys er:

 • Det inviteres til en musikalsk underholdningskveld ved hvert opphold. Denne kvelden er det også avslutningsmiddag.  
 • Tur til Mo-senteret som er et lite shoppingsenter med 31 butikker (inkl. apotek), ca 10 km fra MSSH.  Det er lagt opp til tur den siste onsdagen i oppholdet og det betales en egenandel på kr 50,- t/r.
 • Vi samles til filmkveld hver søndag. Popcorn og lys på bordene sørger for en lun og fin lørdagsstemning. 
 • Samtale om livet - "Tro og sykdom". Tanken bak samtalegruppen er at vi - hele mennesket - alltid bærer med oss vår identitet, tro/ikke tro og livsanskuelse - også når sykdommen rammer. "Samtale om livet" gir et rom for å snakke om det eksistensielle perspektivet ved det å være (menneske), i en spesiell situasjon. Tema bestemmes av samtalens gang. Her er det "høyt under taket" og rom for alle innspill, tanker og ulike livssyn. Samtalegruppn ledes av prest/diakon. 
 • Annet: Senteret har til utlån fiskeutstyr, sykkel, langrennski/skistøvler, akebrett, spark, ryggsekk, kompass og gåstaver.
  Det er mulig å benytte seg av nærliggende golfbane (Aas Gaard) og alpinbakke (Varingskollen). Sistnevnte kan benyttes som turtrasè i sommerhalvåret.
  Det finnes en informasjonsperm tilgjengelig med forslag til turer du selv kan ta initiativ til, alene eller sammen med nye venner.

Organiserte aktiviteter i regi av fysioterapiavdelingen

Vi prøver å tilrettelegge tilbudet for å nå flest mulig av de som er på opphold hos oss, uavhengig av funksjonsnivå.

Aktiviteter som tilbys er blant annet:

 • tur i nærmiljøet, i skog og mark av varierende lengde
 • frisbeegolf, bordtennis, kubb, boccia, trampoline og aking