Enhet for kost og ernæring

Enhet for kost og ernæring består av en klinisk ernæringsfysiolog, en kostveileder og kjøkkenavdelingen. Kjøkkenavdelingen består av to institusjonskokker og seks kjøkkenassistenter. Målet er å servere god hjemmelaget mat i tråd med Helsedirektoratets retningslinjer, og gi inspirasjon til et sunt kosthold også på hjemmebane.

Under oppholdet tilbys det også:

  • undervisning om kosthold ved MS
  • individuelle samtaler med kostveileder/klinisk ernæringsfysiolog ved behov
  • tverrfaglig samarbeid om kostrelaterte problemstillinger.

Kosttilpasninger under byggeperioden ved MSSH

I perioden f.o.m. oktober 2016 t.o.m. januar 2017 vil kjøkkenet ved MSSH være under ombygging. I denne perioden vil varm mat bestilles utenfra, og vi vil derfor ha begrensede muligheter for å kunne tilby individuelle tilpasninger i kostholdet.

Kosttilpasninger under byggeperioden ved MSSH - les hele saken


25. mars er vaffelens dag - sunne vafler

Vaffeldagen stammer fra Sverige. 25. mars er ni måneder før jul, og dermed dagen da Jomfru Maria fikk vite at hun var gravid med Jesus, Maria Budskapsdag.

25. mars er vaffelens dag - sunne vafler - les hele saken



Lansering av MS-Senterets kokebok

Kjøkkenpersonalet ved MSSH har denne høsten laget en egen kokebok, basert på kostråd gitt av Nasjonalt kompetansesenter for multippel sklerose i Bergen

Lansering av MS-Senterets kokebok - les hele saken